DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Doe mee aan de prijsvraag

Doe mee aan de zomerprijsvraag van CNV Internationaal en win! De prijsvraag gaat over de Verklaring van de Rechten van de Mens. Dit najaar besteedt CNV Internationaal extra aandacht aan het 60-jarig bestaan van deze Universele Verklaring. Artikel 23 gaat over arbeidsrechten. Welk recht hoort niet thuis bij artikel 23? 

  1. Een ieder heeft recht op arbeid, op vrije keuze van beroep, op rechtmatige en gunstige arbeidsvoorwaarden en op bescherming tegen werkloosheid.
  2. Een ieder, zonder enige achterstelling, heeft recht op gelijk loon voor gelijke arbeid.
  3. Een ieder, die arbeid verricht, heeft recht op een rechtvaardige en gunstige beloning, welke hem en zijn gezin een menswaardig bestaan verzekert, welke beloning zo nodig met andere middelen van sociale bescherming zal worden aangevuld.
  4. Een ieder heeft het recht om, in overleg met de werkgever, een opleiding te volgen teneinde het uitoefenen van zijn vak of beroep te verbeteren.
Mail het antwoord voor 15 september naar internationaal@cnv.nl en vermeld daarbij uw naam, adres en woonplaats. Onder de inzenders van het juiste antwoord, verloten we tien exemplaren van het inspiratieboek Geloof, hoop, liefde dat is gemaakt voor het 40-jarig bestaan van CNV Internationaal. Win dit mooie kijk- en leesboek met boeiende verhalen en prachtige foto's van vakbondsmensen uit de hele wereld! MeerCNV Wereldnieuws

Publicatiedatum 12 08 2008