DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

CNV tekent protest aan tegen misstanden jongerenopvang Guatemala

CNV Internationaal veroordeelt samen met een grote groep maatschappelijke organisaties, waaronder ook de Civic Engagement Alliance – het strategisch partnershap met ICCO waarvan ook CNV Internationaal deel uitmaakt -, de wijze waarop de regering in Guatemala omgaat met de dood van 29 jongeren door brand in een opvanghuis. CNV Internationaal roept de Guatemalteekse regering met spoed op de brand van 8 maart jongstleden te onderzoeken en de overlevende jongeren bescherming te bieden. Het vermoeden bestaat dat deze brand aangestoken is.

De gezamenlijke organisaties roepen de regering op deze zaak grondig te onderzoeken en de kwetsbare jongeren de bescherming te bieden die ze nodig hebben. Daarnaast roept CNV Internationaal in het communiqué de overheid op om economische, financiële en menselijke middelen beschikbaar te stellen voor kinderen en jongeren en deze doelgroep centraal te stellen in de politieke agenda.

CNV Internationaal regio-coördinator Marionne Lips: “Wij roepen de overheid niet alleen op om dit drama te onderzoeken, maar ook om breed werkgelegenheidsbeleid te ontwikkelen om de toegang tot de arbeidsmarkt voor jongeren te verbeteren. Zo krijgen ook zij de kansen die ze verdienen”.

CNV Internationaal zet zich met lokale organisaties in Guatemala in voor jeugdwerkgelegenheid en de verbetering van de positie van jongeren in het algemeen. Ook veiligheid op het werk is een belangrijk thema binnen de activiteiten van CNV Internationaal.

Oproep aan de regering van Guatemala (spaanstalig)

Publicatiedatum 16 03 2017