DonerenNieuwsbrief
Home

CNV tegen geweld tegen vrouwen op het werk

Nieuws

Onderzoek: De vergeten risico's van de …

Lees meer

CNV vicevoorzitter Arend van Wijngaarden overhandigt Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Monetair Fonds de CNV gids om geweld tegen vrouwen op de werkplek te stoppen. “Geweld tegen vrouwen op het werk, dat achten wij in Nederland wellicht niet meer voor mogelijk. Maar wereldwijd is het nog steeds aan de orde van de dag. En dat moet veranderen.”

Van Wijngaarden vervolgt: “Uit onderzoek van de wereldwijde vakbeweging (ITUC) blijkt dat 40 – 50 procent van de vrouwen wereldwijd enige vorm van seksuele intimidatie ervaart. Als we het hier in Washington toch hebben over welvaartsgroei en ongelijkheid van inkomen, dan moet er eerst een veilige werkplek zijn. Want een veilige werkplek is de basisvoorwaarde voor het bestrijden van elke vorm van ongelijkheid op het werk. En dat is dus voor veel vrouwen nog steeds niet geregeld. Dat wil ik de mensen hier in Washington van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank ook meegeven.”

Van Wijngaarden neemt van dinsdag 7 februari tot donderdag 9 februari 2017 deel aan de internationale bijeenkomst met het IMF en de Wereldbank met bonden van over de gehele wereld die gaat over ongelijkheid in inkomen en welvaart.

Aanpak geweld tegen vrouwen in 2017 internationaal op de agenda

Publicatiedatum 08 02 2017