DonerenNieuwsbrief
Home

CNV Team|Tour

Nieuws

Onderzoek: De vergeten risico's van de …

Lees meer

De CNV TeamTour die vrijdag 9 oktober is gefietst heeft het prachtige bedrag van meer dan 41.000 euro opgebracht! Het herfstzonnetje deed afgelopen vrijdag haar uiterste best, toen de deelnemers de CNV TeamTour reden. Mede dankzij het geweldige weer, zat de stemming er goed in. De deelnemers hebben in totaal 201 familieleden, vrienden en collega’s bereid gevonden om hen te sponsoren voor deze fietsactie. Daarnaast waren er nog eens 2.040 donateurs die spontaan een bedrag hebben overgemaakt. De vakbondscollega's kunnen dus aan de slag met hun projecten  in Senegal, Togo en Indonesië. Overigens stijgt het bedrag nog elke dag, omdat mensen nog steeds doneren!
De cheque met het eindbedrag werd overhandigd door loco-burgemeester Bert Boerman van Kampen aan Philip van Teutem. Philip’s team ‘CNV Onderwijs’ heeft het grootste bedrag binnengehaald: maar liefst 2.971 euro! Deze eerste CNV TeamTour werd georganiseerd in het kader van het 100-jarig bestaan van het CNV.
De start vond plaats in Kampen, waar een vroege voorloper van het CNV werd opgericht. Namens de gemeente Kampen zwaaide loco-burgemeester Bert Boerman de fietsers uit. “Het is een fantastische actie van het CNV en het is goed dat uw vakbond ook aandacht heeft voor collega’s in ontwikkelingslanden.”
Alle deelnemers hebben de door hen zelf gekozen routes helemaal uitgereden. De kopgroep arriveerde  rond 17.00 in Hoorn. Een echt rondje IJsselmeer was dit jaar voor de deelnemers nog iets te hoog gegrepen. 
Een bijdrage storten kan nog steeds op www.cnvteamtour.nl.

Publicatiedatum 09 10 2009