DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

CNV roept Zwitsers bedrijf op werk te maken van vakbondsvrijheid in mijnbouw

CNV Internationaal is bezorgd over de situatie bij de mijn Volcan Compañia Minera in Peru, waar het voor werknemers met een flexcontract die worden ingehuurd via uitzendbureau’s  bijna onmogelijk is om lid te worden van een vakbond.

In een brief vraagt CNV Internationaal de Zwitserse multinational Glencore, direct actie te ondernemen en in gesprek te gaan met de vakbond en het recht voor uitzendwerkers om lid te worden van de mijnwerkersvakbond te erkennen. 

Glencore is mede-eigenaar van de Volcan-mijn waar metalen als zilver, lood en zink gedolven worden, die ook naar Europa geëxporteerd worden.

Het lidmaatschap van een vakbond is een internationaal erkend werknemersrecht. Het is onacceptabel dat de algemeen secretaris van onze vakbondspartner in Peru onder druk wordt gezet om niet langer op te komen voor de belangen van mensen met een tijdelijk contract. 

CNV vraagt daarom van Glencore aan te sturen op een duurzame sociale dialoog tussen werknemers (tijdelijk en in vaste dienst) en het bedrijf.

 

Brief aan Glencore International

Publicatiedatum 09 06 2021