DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

CNV Internationaal betreurt verlies Senegalees vakbondsleider Marième Konaté

In Senegal is Marième Ba Konate overleden. Zij was de eerste vrouwelijke vakbondsvoorzitter in het West-Afrikaanse Senegal, leider van de vakcentrale UDTS, partnerorganisatie van CNV Internationaal.

CNV Internationaal herdenkt haar met groot respect voor haar inzet en overtuiging. Marième Konaté raakte betrokken bij de vakbeweging via haar werk bij het Franse transportbedrijf Bolloré Logistics in de haven van Dakar, waar zij een belangrijke bijdrage leverde aan de verbetering van de sociale dialoog.

Senegal Marieme Konaté


Bij haar verkiezing tot vakbondsleider was haar reactie: “Ik voel dat we voor een geweldige uitdaging staan. We moeten veranderen. We moeten ook naar de jongeren luisteren, zij hebben ook goede ideeën. Mijn les tot nu toe is: geloof in jezelf en in de plannen die je hebt ontwikkeld.”

In een condoleance aan de UDTS en de nabestaanden van Marieme Ba Konate memoreert CNV Internationaal haar verantwoordelijkheidsbesef en betrokkenheid bij de werkenden in Senegal en haar engagement om innovatieve ideeën te benutten om positieve ontwikkelingen te stimuleren.Condoleance aan de UDTS en de nabestaanden van Marième Konaté

Publicatiedatum 04 04 2017