DonerenNieuwsbrief
Home

CNV blij met fatsoenlijk werk in regeerakkoord

Nieuws

Onderzoek: De vergeten risico's van de …

Lees meer
Het CNV juicht de opname van de Millennium OntwikkelingsDoelstellingen in het regeerakkoord toe. Decent work, een integraal onderdeel van de milleniumdoelstellingen is van groot belang. Fatsoenlijk werk, fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en –omstandigheden zijn wereldwijd van belang. Net zoals gelijke arbeidskansen en –rechten voor mannen en vrouwen. CNV ondersteunt vakbonden in ontwikkelingslanden om juist die doelstellingen te bereiken. Ook hierin vindt het nieuwe kabinet een partner in het CNV.

Eerlijke handel is van groot belang. Maar dat betekent ook dat Europa niet langer handelsverstorende subsidies moet toestaan. Verder moeten ontwikkelingslanden hun eigen markt kunnen beschermen. Volledige liberalisering van de wereldhandel helpt de rijke landen vooruit en niet de arme. Huishoudelijk werk centraal bij CNV Internationaal
In 2007 staat bij CNV Internationaal ‘decent work’ centraal. Samen met onze vakbondspartners wereldwijd werken we aan fatsoenlijker werkomstandigheden, speciaal voor huishoudelijk werksters. Meer CNV reacties op het regeerakkoord (link verwijderd) Meer over ‘domestic work – decent work’ (link verwijderd)

Publicatiedatum 20 02 2007