DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Bruggenbouwer Ryder hoogste baas ILO

Blog 2 - De ILO Conferentie begint officieel pas woensdag, maar er is al een belangrijk wapenfeit te melden. De Brit Guy Ryder is gisteren verkozen tot nieuwe directeur-generaal van de ILO. Ryder was kandidaat namens de werknemersvertegenwoordiging en een van de negen kandidaten in de race om eerste man van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO te worden.

Volgens Ryder is het de komende jaren van belang dat de ILO verder bijdraagt aan de sociale dimensie van globalisering. De ILO moet zich sterker onderscheiden van andere internationale organisaties door haar eigen specifieke expertise op het gebied van werk en inkomen. Ryder ziet de volgende prioriteiten voor de ILO: de fundamentele waarden van de ILO en het bevorderen van een tripartiete sociale dialoog; goed contact tussen de ILO medewerkers in Genève en elders en de drie geledingen van de ILO; sterker inzetten op technische expertise, goed personeelsbeleid en efficiënter en resultaatgerichter werken. De Brit Guy Ryder heeft z'n sporen verdiend binnen de internationale vakbondswereld. In 2002 werd hij secretaris-generaal van de wereldvakbondsorganisatie ICFTU. Hij speelde een belangrijke rol bij het samenbrengen van de vakbondskoepels WVA en ICFTU in de ITUC in 2006. Ryder werd vervolgens de eerste algemeen secretaris van de ITUC. In 2010 trad hij in dienst van de ILO waar hij nu dus de hoogste baas is geworden. Gezien zijn ervaring is Ryder zeker de bruggenbouwer die in staat is een tripartiete organisatie als de ILO te leiden.

 

 

Guy Ryder, destijds algemeen secretaris van de ITUC, bij een CNV bijeenkomst in 2009, waar hij de gezamenlijke vakbeweging opriep "Laten we op een constructieve manier te werk gaan. Als we er met ons hart en hoofd in geloven, dan lukt het. Ieder van ons is kleiner in een grotere familie, maar wij hebben inmiddels allemaal onze plek in de ITUC gevonden en wat we ook hebben bereikt is dat onze stem gehoord én gewaardeerd wordt.

 

In Genève ontmoeten werkgevers, werknemers en overheden elkaar de eerste helft van juni op de International Labour Conference ILC van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO. Lees ook de voorgaande blog van Martijn Hordijk. Korte updates zijn ook te vinden op Twitter.

 

 

Publicatiedatum 29 05 2012