DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Blij met prijs van Stichting Haëlla

Dankzij stichting Haëlla kan CNV Internationaal samen met lokale vakbond UDTS een project starten voor sekswerkers in Senegal. Het project moet er voor zorgen dat sekswerkers veilig en waardig hun werk kunnen doen. Hoewel sekswerk in Senegal bij wet geregeld is, is dit nog niet vanzelfsprekend. Veel mensen (veelal vrouwen) moeten werken onder onhygiënische en onveilige omstandigheden en hebben te maken met discriminatie, intimidatie en geweld.

Out of the box over vrouwenrechten

Stichting Haëlla organiseerde een wedstrijd met de titel: ‘Out of the box over vrouwenrechten’. CNV Internationaal kreeg deze week te horen één van de vijf winnaars te zijn en daarmee een bedrag van 4.000 euro te winnen.

 

Dat is fantastisch, omdat we zo samen met vakbondspartner UDTS en de belangenorganisatie voor sekswerkers ‘And Soppeku’ werk kunnen maken van veilig werk voor sekswerkers in Senegal.

We doen dit onder meer door de politiek en andere betrokken partijen (zoals de politie) te informeren over de misstanden en onveilige situaties en gezamenlijk te werken aan veilig en beschermd werk voor sekswerkers.

Haëlla is het fonds met lef dat mensen helpt maatschappelijke dromen te verwezenlijken door steun aan kleinschalige initiatieven.

Vrouwen voor vrede

Eind juni maakte Stichting Haëlla bekend óók een mooi geldbedrag  toe te kennen aan ons project ´Vrouwen voor Vrede’ in Mali. Vakbondsvrouwen gaan daarin samenwerken met vrouwenorganisaties om bij te dragen aan de dialoog voor vrede. In het land dat door economische crisis en veiligheidscrisis getroffen is, worden vrouwen nauwelijks betrokken bij de besprekingen voor de wederopbouw.

Hoewel alle vijf de prijzen van Haëlla eigenlijk al waren vergeven, heeft het bestuur alsnog besloten een bijdrage te geven vanwege het innovatieve karakter en de uitzonderlijk goede kwaliteit van het voorstel. Een prachtig compliment én een hart onder de riem voor onze vakbondspartners de CSTM en de UNTM in Mali!

Publicatiedatum 03 06 2021