DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Blij met Partos Innovation Award

CNV Internationaal heeft de Partos Innovation Award ontvangen. De award bestaat uit een mooi kunstwerk die de innovatie in beeld brengt. "We zijn heel blij met de prijs, innovaties gaan stap voor stap en deze prijs is daarbij een aanmoediging dat we goed bezig zijn," aldus directeur Elles van Ark. CNV Internationaal werkt met de innovatieve project ‘Making Facts Work for Workers’ nauw samen met Data4Development.

 

Van Ark: "Samen willen we dat lokale vakbonden een sterke positie hebben aan de onderhandelings-tafel. Met een digitale survey krijgen zij een nauwkeuriger beeld van de situatie van textielwerknemers.  Door vragen te stellen over loon en werkomstandigheden die werknemers heel simpel en anoniem op hun telefoon kunnen invullen."

Leefbaar loon

Anna de Vries van Data4Development: "Binnenkort gaat de pilot met werknemers en lokale textielvakbonden in Cambodja van start. We werken al samen met CNV Internationaal en lokale bonden met een vergelijkbare tool in Latijns Amerika. We vinden het daarbij steeds heel belangrijk dat de vakbonden zelf eigenaar worden van de gegevens en methode. " "Inderdaad", vult Van Ark aan: "Want met de feiten in handen hebben zij een veel sterkere positie en kunnen ze echt werk maken van een leefbaar loon en goede werkomstandigheden."

 

Lees ook de blogs over dit project:
 

BLOG: Fact based onderhandelen

"Digitale enquêtes leveren de informatie op die nodig is om te onderhandelen over het minimumloon. Vooral belangrijk nu de COVID-19-pandemie de textielindustrie hard heeft getroffen."

BLOG: 4D Developing Data Driven Dialogue 

"Plantages liggen ver weg van de bewoonde wereld. Bewijs maar eens wat er precies aan de hand is en hoe de werkomstandigheden zijn"                                                                                           

Publicatiedatum 08 10 2021