DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Al 3.298 mensen gingen je voor!

Nieuws

Reactie Afrika-strategie: Gelijkwaardige samenwerking beter verankeren

Lees meer

Afgelopen weken hebben 3.298 mensen meegedaan aan de handtekeningenactie voor Eerlijke Kleding! Doe ook mee en steek de werknemers in de kledingindustrie een hart onder de riem.

Veel van de kleding die wij in Nederland dragen, wordt gemaakt in ontwikkelingslanden. In de kledingindustrie zijn de werkomstandigheden beroerd. Van Fatsoenlijk Werk is geen sprake: gevaarlijke werkomstandigheden, geen fatsoenlijke salarissen, gebrek aan sociale zekerheid.

Eind september vindt er een belangrijke vergadering plaats van de Verenigde Naties. Leiders uit de hele wereld bespreken dan de stand van zaken rond de Millenniumdoelen. Dat zijn de afspraken die regeringsleiders van 189 landen in 2000 hebben gemaakt om vóór 2015 de ergste armoede, ziekte en honger terug te dringen.

CNV Internationaal vindt dat de Nederlandse delegatie daar moet onderschrijven en moet laten zien dat eerlijke productie en handel (bijvoorbeeld van kleding) een belangrijke sleutel vormen in de strijd tegen armoede. Ook doen we een persoonlijk beroep op de Nederlandse delegatieleden om tijdens de VN-top zelf te verschijnen in Eerlijke Kleding.

Teken ook de petitie voor Eerlijke Kleding'

Publicatiedatum 26 08 2010