DonerenNieuwsbrief
Home

Adviseur in Cambodja vermoord

Nieuws

Onderzoek: De vergeten risico's van de …

Lees meer

Op 10 juli werd Cambodja opgeschrikt door de moord op Kem Ley. Hij was een bekende analist en commentator die vanwege zijn kennis en ervaring ook als adviseur optrad binnen een door de EU gefinancierd vakbondsproject van CNV Internationaal en de Cambodjaanse partnervakbond CLC.

In een condoleance-brief aan de weduwe van Kem Ley schrijft Pieter de Vente, voorzitter van Stichting CNV Internationaal: “Wij hebben grote waardering voor zijn bijdrage aan de adviescommissie van ons project, vanwege zijn kennis van de Cambodjaanse samenleving en zijn grote ervaring op het gebied van sociaal economische ontwikkeling en de rol van vakbonden. Hij was een buitengewoon sympathieke en professionele man om mee te werken, door zijn constructieve manier van werken zowel binnen de adviesgroep als daar buiten.”

Kem Ley werd op klaarlichte dag in een winkel doodgeschoten. Volgens de autoriteiten heeft de politie een man opgepakt die een bekentenis heeft afgelegd. Over de motieven van de moord tasten de autoriteiten nog in het duister.

Publicatiedatum 12 07 2016