DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Activiteiten 18 maart - Cubaanse dissidenten al 4 jaar gevangen

Elk jaar zijn er op 18 maart protestmanifestaties voor de vrijlating van de Cubaanse politieke gevangenen. In Nederland hebben CNV Internationaal, CLAT-Nederland, Cuba Futuro, Glasnost in Cuba, NVJ en IKV/Pax Christi - verenigd in het Cuba Platform - opnieuw het initiatief genomen. In Utrecht begint het programma op zondag 18 maart met een kerkdienst. Aansluitend is er een korte solidariteitstocht en een debat.

Het programma11.00 - 12.30 uur Kerkdienst
Deze dienst van de oecumenische studentengemeente Utrecht (EUG) komt tot stand in samenwerking met het Cuba Platform. Er is aandacht voor Cuba’s politieke gevangenen en de Damas de Blanco – de echtgenotes en moeders van de gevangenen, die iedere zondag in het wit gekleed een stille tocht in Havana houden.
Locatie: Janskerk, Janskerkhof 26, Utrecht.13.00 - 13.30 uur Solidariteitstocht
Korte tocht door Utrecht, uit solidariteit met de Cubaanse gevangenen en de Damas de Blanco. Kom in ’t wit gekleed!
Startlocatie: Janskerk te Utrecht.14.00 - 15.30 uur Debat
Een debat onder leiding van Jan Donkers (journalist), over de toekomst van Cuba na het overlijden van Fidel Castro, en de rol van Nederland en Europa in een Cubaanse democratische transitie. Met deelname van onder andere Kees van Kortenhof (Glasnost in Cuba), Kathleen Ferrier (CDA, Tweede Kamer), Ewout Irrgang (SP, Tweede Kamer) en René Paas (voorzitter CNV).
Locatie: café Florin, Nobelstraat 2-4, Utrecht.

Kom ook naar Utrecht zondag 18 maart! En kom in het wit!
Laten we de gevangen Cubaanse dissidenten niet vergeten.

Publicatiedatum 13 03 2007