DonerenNieuwsbrief

claudia hopman

“Het is mijn droom om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuw leiderschap over de hele wereld. Om grote vraagstukken, zoals de economische crisis, op te lossen moeten we ze op een andere manier gaan benaderen. Nieuw vrouwelijk leiderschap zorgt voor een betere wereld. Het is de kunst om samen (met ook mannen) tot vernieuwing te komen.”

Claudia Hopman is een ondernemer met passie voor vernieuwing, verbetering en verandering. Claudia werkt voor haar bedrijf IAMCLAUDIA als interim manager, bestuurder en coach voor leiderschapsontwikkeling. Als coach in leiderschapsontwikkeling werd Claudia genomineerd voor de Top 60 best Coaches of Europe (2014) en de Global Coaching Awards (2019 en 2020).

IAMCLAUDIA is als maatschappelijke organisatie die bijdraagt aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties geaccrediteerd bij ECOSOC (Economic and Social Affairs en participeert in relevante VN bijeenkomsten. Daarnaast is Claudia ook voorzitter van de door haar opgerichte Stichting Global Women Leadership (GWL). Achtergrond van het GWL is de wereldreis die Claudia maakte om in gesprek te gaan met 36 inspirerende vrouwelijke leiders uit zes continenten. Deze gesprekken zijn uitgewerkt in een boek en dvd met een docu-film (18 min):  How Women Leaders Create The World. Naast het boek resulteerde de reis ook de oprichting van de Stichting Global Women Leadership. GWL wil een rolmodel zijn in nieuw leiderschap voor de hele wereld. De missie van de stichting is om het aandeel van vrouwen in nieuw leiderschap te laten groeien.

Specifieke doelen van de stichting zijn:

  • Kennis opbouwen door voortdurend onderzoek te blijven doen
  • Inspireren door te spreken op verschillende podia
  • Verbinden door de oprichting van het GWL netwerk
  • Ontwikkelen door het programma ‘Change Tomorow Today’ en het versterken van nieuwe leiders

Meer informatie:

  • www.iamclaudia.nl