DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

4 juni: online expert event COVID-19 en Latijns-Amerika

Corona in Latijns-Amerika: Implicaties voor onze relatie met de regio

 

Op 4 juni (16.00-17.30 uur) organiseerte CNV Internationaal samen met NIMD, CEDLA en Impunity Watch een online event over COVID-19 en Latijns-Amerika.

Sprekers: o.a. Achraf Bouali, tweede kamerlid D66; Barbara Hogenboom,directeur CEDLA; Marit Maij, directeur CNV Internationaal; Joost de Vries, correspondent Volkskrant Latijns Amerika en Marijke Zewuster, Head Emerging Markets & Commodity Research ABN AMRO Bank N.V.
Heleen Schrooyen, Sr. Advisor Strategic Relations NIMD, is moderator.

De COVID-19 pandemie slaat geen land over en veroorzaakt ook een diepe crisis in Latijns-Amerika. De behaalde vooruitgang op het terrein van armoedebestrijding, rechten van vrouwen, arbeiders en inheemse groepen, milieubescherming en verantwoord ondernemerschap dreigt verloren te gaan. Bovendien maakt de coronacrisis pijnlijk zichtbaar dat zogenaamde ‘oude’ problemen nog heel actueel zijn.

 

Klik hier om het #LatijnsAmerikaDebat terug te kijken 

 

De Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hebben juist ingezet op ondersteuning van de vooruitgang die Latijns-Amerika doormaakte. Dit roept belangrijke vragen op: hoe bedreigen corona en andere crises de ontwikkeling van Latijns-Amerika? Wat is er nodig om deze neerwaartse trend te keren? En wat betekent de coronacrisis voor de Nederlandse relatie met de regio?

Debat gemist? 

Het online #LatijnsAmerikaDebat is georganiseerd via Microsoft Teams.

Klik hier om het #LatijnsAmerikaDebat terug te kijken 

Kijk ook de reacties uit Latijns-Amerika over de impact van COVID-19 in hun land:

Jesus Cardenas, vakbondsleider in de mijnbouw in Peru, 

Luisa Galarza, Ecuador, CEDLA student 

Juan Melendez, El Salvador, NIMD exectuve director

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum 25 05 2020