DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Gratis WellMade zomersessie

Nieuws

Reactie Afrika-strategie: Gelijkwaardige samenwerking beter verankeren

Lees meer
Wie bij bedrijven en instellingen verantwoordelijk is voor de inkoop van bedrijfskleding of uniformen heeft invloed op de arbeidsomstandigheden van de makers van deze kleding. Maar hoe gebruik je die invloed in praktijk?
Gratis WellMade seminar

Sinds de ramp in de kledingfabriek in Bangladesh raakt de kledingsector er steeds meer van doordrongen dat de arbeidsomstandigheden van kledingarbeiders moet worden verbeterd.

Maar niet alleen de kledingsector heeft een verantwoordelijkheid op dit terrein. Ook degenen die bij bedrijven en instellingen verantwoordelijk zijn voor de inkoop van bedrijfskleding of uniformen kunnen hun invloed aanwenden. Maar hoe pak je dat aan in praktijk?

Op initiatief van Fair Wear Foundation en CNV Internationaal is het WellMade project gestart. WellMade gaat naar bedrijven en organisaties en geeft workshops aan procurement officers en andere professionals die verantwoordelijk zijn voor inkoop, bijvoorbeeld als facility manager.

WellMade maakt hen bewust van de rol die zij kunnen spelen bij de verbetering van de arbeidsomstandigheden aan het begin van hun inkoopketen. Via interactieve workshops, trainingen en voorlichting leren bedrijven hoe zij stap voor stap verbeteringen kunnen doorvoeren.

“Ik ben me meer bewust
van het proces en de impact
die het heeft op anderen”, reageert een deelnemer.

De reacties zijn enthousiast: "Vooral het gedeelte waarin werd uitgelegd wat de verschillende actoren in de keten kunnen doen, vond ik interessant," reageert een inkoper.

Aanmelden zomerworkshop bij CNV

Op donderdag 6 augustus zijn er vanaf 9.30 uur twee open WellMade workshops bij CNV Internationaal in Utrecht.

Deze workshop is niet alleen bedoeld voor wie rechtstreeks met inkoop van kleding te maken heeft. Iedereen die geïnteresseerd is in eerlijke kleding en eerlijk inkopen is welkom!

Aanmelding per mail is noodzakelijk via internationaal@cnv.nl Graag bij aanmelding vermelden:

  • uw naam
  • bedrijf of de organisatie waar u werkt
  • uw functie
  • adres

Ook graag aangeven of u de Nederlandstalige of de Engelstalige workshop wilt bijwonen. De sessies worden in de ochtend gehouden. We informeren u tijdig over het begin tijdstip. Deelname aan dit seminar is gratis.

  • Adres: CNV Internationaal, Tiberdreef 4, Utrecht
  • Routebeschrijvingen
  • Het CNV kantoor ligt direct naast station Utrecht Overvecht

Tijdens de sessie op 6 augustus worden opnames gemaakt voor een online versie van de WellMade workshops die binnenkort via youtube te zien is.

De WellMade workshops kunnen op aanvraag ook gegeven worden in bedrijven en instellingen. Neem hiervoor contact op via info@fairwear.org of +31 (0) 20 408 4255.

logo European Union

Het WellMade project is opgezet door Fair Wear Foundation, samen met CNV Internationaal, Christliche Initiative Romero, Etical Trade Initiative UK en SOMO en wordt gefinancieerd door de Europese Commissie

The partners would like to acknowledge the generous support of the European Union in making WellMade possible. This website reflects the views only of the authors, and the Union cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Publicatiedatum 10 07 2015