DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Conferentie zaken doen en mensenrechten

Na twee succesvolle conferenties in 2012 en 2013 organiseren CNV Internationaal , ICCO, PwC en VBDO de derde conferentie over zakendoen en mensenrechten. 
Register now conference human rights business

De conferentie "Define your steps to adress and prevent human rights risks in your industry" vindt plaats op woensdag 11 juni op het PwC kantoor in Amsterdam. Tijdens deze multi-stakeholder conferentie gaan we dieper in op hoe bedrijven (inkopers, HR-managers, MVO- adviseurs en specialisten op het vlak van kwaliteit en bedrijfsprocessen) met investeerders, overheden en NGO's kunnen samenwerken om stappen te zetten in het due diligence proces.                 Samen verkennen we de instrumenten om dit zorgvuldig in praktijk te brengen; door het delen van ervaringen, het uitwisselen van goede praktijken, maar vooral: door te doen!

Hoofdgast John Morrison

Hoofdgast is John Morrison, algemeen directeur van het Institute for Human Rights and Business. Hij is de auteur van "The Social License", dat in september 2014 uitkomt. Hij geeft zijn visie op hoe bedrijven de mensenrechten met hun activiteiten en binnen hun keten kunnen respecteren.

Risico's in specifieke sectoren in kaart brengen

Na de plenaire sessie starten er diverse break out sessies , gericht op het in kaart brengen en prioriteren van de mensenrechten risico's in specifieke sectoren, zoals financiën, elektronica , textiel, voeding en landbouw / nonfood .

Parallel aan deze break out sessies, zijn er algemene sessies over de VN- richtlijnen voor bedrijfsleven en mensenrechten. De break out sessies worden gegeven door een mix van facilitators die hun ervaringen delen als vertegenwoordigers van het bedrijfsleven ( bv. sociale ondernemingen ), overheid  investeerders, NGO's en vakbonden .

Online aanmelden op de VBDO websiteHet complete programma (PDF) 

Publicatiedatum 20 05 2014