DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Jaap Smit ontmoet partnerorganisaties in Genève

Vandaag brengt voorzitter Jaap Smit een bezoek aan het jaarlijkse ILO congres in Genève. Tijdens zijn eendaagse bezoek ontmoet hij vele partners van CNV Internationaal waarmee CNV een lange relatie onderhoudt. Op de foto zien wij vertegenwoordigers van onze partners uit Indonesië, Cambodja en Costa Rica. 

Mudhofir (voorzitter Indonesische vakcentrale KSBSI), Jaap Smit, Olman Chinchilla (voorzitter CMTC Costa Rica), Sulistri Afilestron (vice-voorzitter KSBSI) en Ath Thorn (voorzitter Cambodjaanse vakcentrale CLC).

CNV ondersteunt bonden uit deze en andere landen bij het opzetten van onder andere:

  • een goede organisatie,
  • opzetten van sociale dialoog,
  • training en opleiding van collega's uit de partnerorganisaties

De steun vanuit CNV Internationaal is voor deze partnerorganisaties van groot belang. Vaak moeten onze collega's in moeilijke en soms gevaarlijke omstandigheden hun werk doen en hulp is daarbij van groot belang. Deze hulp wordt mede gefinancierd door eigen leden en donateurs.

Smit sprak vandaag ook met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Mede namens partnervakbonden van het CNV in Azië vroeg Smit de minister om bij de ILO te pleiten voor meer technische assistentie aan de overheden daar om zo de werkomstandigheden van fabrieksarbeiders in de textielindustrie in Azië te verbeteren. 

Publicatiedatum 18 06 2013