DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Doe mee op Wereldarmoededag

Nieuws

Reactie Afrika-strategie: Gelijkwaardige samenwerking beter verankeren

Lees meer

Woensdag 17 oktober is het Wereldarmoededag. Over de hele wereld worden die dag acties georganiseerd met als doel sta op en doe iets tegen armoede. Op 17 oktober opent de eerste bewegwijzerde duurzame winkelroute van Nederland.

Infographics die op de straat zijn gespoten, wijzen mensen die willen shoppen tegen armoede de weg naar de meest trendy en duurzame shops in het centrum van Utrecht.

Eerste duurzame winkelroute in Utrecht

Een van de manieren om voor een betere wereld en armoede te helpen bestrijden is producten te kopen die fair trade zijn. Dat dit ook hippe en stijlvolle producten zijn, laten de 24 deelnemende winkels op woensdag 17 oktober zien.

Fair Trade betekent ook dat de mensen die de producten maken een eerlijk loon betaald krijgen en werken onder fatsoenlijke omstandigheden. Fatsoenlijk werk helpt mensen zelf uit armoede te komen. En sterke onafhankelijke vakbondsorganisaties helpen werkenden om samen hun werk- en leefomstandigheden te verbeteren.

Het winkelend publiek kan ook meedoen aan een spel om een mooi duurzame prijzenpakket te winnen.

De Utrechtse Eerlijk Winkelen route is een initiatief van EEN (waar ook CNV Internationaal aan deelneemt), Eerlijk Winkelen, FairTrade Gemeente, Upact en Doenersnet Tip: Meer weten over Eerlijke Kleding kopen binnen en buiten Utrecht

Publicatiedatum 15 10 2012