DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Rode draad door Amsterdam

Nieuws

Reactie Afrika-strategie: Gelijkwaardige samenwerking beter verankeren

Lees meer

Eerlijke kledingmerken zijn vanaf nu makkelijker te vinden in de winkel dankzij een nieuwe tool die de Fair Wear Foundation samen met CNV Internationaal heeft ontwikkeld. Verbaasde gezichten in de Amsterdamse binnenstad gistermiddag. Tijdens Amsterdam Fashion week verbonden medewerkers van Fair Wear Foundation (FWF) door heel Amsterdam kledingwinkels aan elkaar met behulp van kilometers lang rood lint.

Met het rode lint liet het FWF team aan het winkelend publiek zien in welke winkels ‘eerlijke kledingmerken’ worden verkocht. Ruim 100 kledingmerken zijn lid van FWF, een organisatie die zich inzet voor verbeterde arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken over de hele wereld. Hun producten zijn te koop in meer dan 20 000 winkels over de hele wereld.

100% eerlijke kleding bestaat op dit moment (nog) niet.
Maar de bij FWF aangesloten merken werken er hard aan om de levens van hun kledingarbeiders drastisch te verbeteren. Toch is het voor veel consumenten nog heel onduidelijk welke merken nou goed bezig zijn op dit terrein.

Online shoppinglist
Daarom lanceert FWF vandaag een online shoppinglist waarmee verantwoorde fashionistas heel gemakkelijk kunnen opzoeken welke merken lid zijn van FWF en waar deze verkocht worden.

Fair Wear werkt bij controles  samen met vakbondsorganisaties aan het begin van de vaak ingewikkelde productieketen van de kledingindustrie. In de online animatiefilm ‘The Fair Wear formula’, is te zien hoe FWF dat aanpakt.  Reacties welkom!
We horen graag wat ú van de online shoppinglist vindt, via het formulier hieronder, of via twitter of facebook hiernaast. 

CNV Internationaal draagt bij aan een wereld die werkt!  

Draag ook bij, op giro 12 55 300 t.n.v. CNV Internationaal.
 

Publicatiedatum 27 01 2012