DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

In de Rotterdamse haven

Een fascinerend bedrijf, aldus de delegatie van vakbondsmensen uit Costa Rica en Honduras die afgelopen vrijdag het containeroverslagbedrijf APM in de Rotterdamse haven bezocht. De groep werd rondgeleid over het 100ha grote terrein.Kraanmachinisten besturen hier nog de 13 meter hoge kranen.

Na de rondrit vertelde de CNV bestuurder Albert van Damme over zijn werk in de haven en bij dit bedrijf. Twee FNV vakbondsleden van de ondernemingsraad gingen vervolgens in op vragen van de delegatie. Ook twee personeelsfunctionarissen van APM die namens de werkgevers de contacten met werknemers en vakbonden onderhouden, kwamen hun werk toelichten. Na afloop bood APM de delegatie een lunch aan. Een hartelijke ontvangst bij een fascinerend bedrijf met een actieve bedrijfsledengroep en ondernemingsraad!

De vakbondsmensen uit Honduras en Costa Rica zijn in Nederland voor een uitwisselingsprogramma. Medewerkers van CNV Jongeren, CNV Onderwijs, CNV Publieke Zaak, CNV Vakcentrale en CNV Vakmensen, verzorgen voor hen training in diverse vakbondsvaardigheden.

Publicatiedatum 25 01 2012