DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Kledingketen in beeld | Fotoboek

In het onlangs verschenen fotoboek ‘What We Wear’ brengt fotograaf Pieter van den Boogert de keten van kleding in beeld: van de Bengaalse kledingfabriek via de pashokjes in de Nederlandse kledingwinkel tot de dump-markten in Ghana. De speciale vormgeving van het boek symboliseert de keten, zonder begin en zonder eind.

“Wat mij onder meer is bijgebleven zijn de avonden in Dhaka,” vertelt Van den Boogert. “Overal in de stad kon je de fabrieken herkennen aan de typische TL-verlichting. Deze bleven vaak tot laat in de avond branden en dan weet je dat de arbeiders overuren moeten draaien. Een werkdag van 12 uur is normaal en daar komen de overuren dan nog bij”. In Dhaka zijn meer dan 4000 kleding fabrieken die puur en alleen voor export produceren.

Van den Boogert (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag) is dit jaar een van de genomineerden voor het Steenbergen Stipendium 2011, een prestigieuze prijs voor geslaagden aan de fotorichtingen bij de kunstacademies. Het afstudeerwerk van hem en de andere genomineerden is tot en met 30 oktober a.s. te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Op donderdag 25 oktober wordt de winnaar van de prijs bekend gemaakt.

CNV Internationaal stelt een beperkt aantal gesigneerde exemplaren beschikbaar. Bestel een gesigneerd boek (EUR 30) door een mail te sturen naar internationaal@cnv.nl en vermeld daarbij je naam en adresgegevens.
 
Pieter van den Boogert: What We Wear
Keff&Dessing Publishing, 2011
€ 30
Uitgave Nukuhiva in Amsterdam en Utrecht.

Publicatiedatum 15 11 2011