DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Bedankje uit Costa Rica

CNV Vakmensen is erin geslaagd om in de cao-onderhandelingen met de NAM een bedrag te reserveren voor Internationale Collegialiteit in CAO's. Hiermee wordt een project gesteund van de CMTC in Costa Rica, een partnervakbond van CNV Internationaal.“Een hele verbetering!”
Door middel van trainingsprogramma’s wordt de positie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt versterkt. Eilyn Rodriguez is een van de deelnemers van die trainingen. Zij zegt: “Ik heb altijd gewerkt als schoonmaakster bij mensen thuis. Dankzij de training heb ik een baan gevonden bij een bank. Een hele verbetering! Namens CMTC en de deelnemers van de trainingen bedank ik alle medewerkers van de NAM voor hun steun die zij via hun CAO hebben gegeven aan dit project!”
Ook Yamileht Garcia volgde de trainingen: “Na drie jaar op de basisschool, was ik nooit meer op les geweest. Nu heb ik een diploma en ben bezig ander werk te zoeken.”

Resultaten
Mede dankzij de steun van de NAM-medewerkers heeft de vakbond CMTC in 2010 de volgende mooie resultaten geboekt: 140 deelnemers hebben deelgenomen aan trainingen, onder meer IT-opleidingen. Ook zijn zij begeleid op de arbeidsmarkt. De trainingsruimtes in het CMTC-centrum zijn aangepast, zodat rolstoelgebruikers en slechtzienden er beter gebruik van kunnen maken.  Goede docenten zijn aangetrokken om materialen te ontwikkelen en om trainingen te geven. Zo’n 30 mensen hebben een passende baan gevonden. Daarnaast hebben 8 mensen aangegeven dat hun werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden er sterk op vooruit zijn gegaan na de training.

Betere kansen op werk met een diploma op zakMeer

Publicatiedatum 06 07 2011