DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Duizend jongeren voorgelicht

Nieuws

Reactie Afrika-strategie: Gelijkwaardige samenwerking beter verankeren

Lees meer

De verkoop van Eerlijke Kleding moet omhoog. Om jonge consumenten bewust te maken van de wereld achter hun design spijkerbroek heeft CNV Jongeren daarom het afgelopen jaar voorlichtingen gegeven op middelbare scholen. En met resultaat: ruim een derde van de duizend voorgelichte jongeren gaf aan er in de toekomst op te gaan letten. Door te investeren in kleding die op eerlijke wijze wordt geproduceerd kunnen jongeren een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van arbeidsomstandigheden in de wereld. Informatie rondom eerlijke kleding is echter niet altijd even bereikbaar. Door voorlichting te geven wil de jongerenvakbond op een laagdrempelige manier jongeren informeren en bewust maken.

Na de voorlichtingen gaf de helft van de jongeren aan bereid te zijn iets meer voor hun kleding te willen betalen als het ‘eerlijk’ geproduceerd is. Slechts 21% was het hier niet mee eens. 34% van de jongeren gaat in de toekomst eerder na of een kledingstuk onder de juiste omstandigheden is geproduceerd. Het beter zichtbaar maken van deze producten voor jongeren is dan ook ontzettend belangrijk.

Lespakket
De interactieve voorlichting wordt vanaf januari aangeboden als lespakket voor middelbare scholen en beroepsonderwijs. Neem voor meer informatie over dit lespakket contact op met CNV Jongeren.

CNV Jongeren & Eerlijke Kleding
CNV Jongeren is als jongerenvakbond solidair met jonge werknemers over de grens. In Nederland is het niet meer dan normaal dat je onder fatsoenlijke arbeidsomstandigheden je werk kunt doen, en dat je voldoende salaris krijgt. Helaas is dit op veel plekken ter wereld nog niet het geval, zoals in de kledingindustrie in lagelonenlanden zoals Cambodja. Het stimuleren van de verkoop van en het informeren over eerlijke kleding is alvast een belangrijke stap in de goede richting.

De voorlichting is onderdeel van de campagne Eerlijke Kleding? Draag het uit! van CNV Internationaal en mede mogelijk gemaakt door het NCDO (Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling).

Contact
Marijn van Dongen
030 751 1862
06- 43239918

Publicatiedatum 13 12 2011