DonerenNieuwsbrief
Home

Overval op vakbondskantoor Guatemala - Stuur een protestmail

Nieuws

Onderzoek: De vergeten risico's van de …

Lees meer

Maandag 28 januari is het kantoor van de vakcentrale CGTG in de hoofdstad van Guatemala overvallen. Medewerkers werden bedreigd. Mobiele telefoons, laptops en geld werden meegenomen. De CGTG concludeert uit de wijze waarop de overvallers te werk gingen, dat het niet om een 'gewone' overval ging.

Stuur een protestmail
Vraag de Guatemalteekse president om een onderzoek en bestraffing van de schuldigen en vraag om maatregelen voor de veiligheid van de vakbondsmensen in dit Midden-Amerikaanse land.
Dat kan eenvoudig in 3 stappen:
1. Download de voorbeeldbrief onderaan dit bericht, 
2. Kopieer die in een mailbericht 
3. Verzend dit aan de in de voorbeeldbrief aangegeven mailadressen. Vertaling voorbeeldbrief: Geachte president, Op 28 januari 2008 werd het kantooor van de vakcentrale CGTG in Guatemala-stad overvallen. De overvallers bedreigden de aanwezigen en beroofden hen van mobiele telefoons, laptops en geld. De CGTG heeft ons laten weten dat de wijze waarop de overvallers binnenkwamen en handelden verdacht is, wat ons doet veronderstellen dat het hier niet om gewone misdadigers gaat.
Ik ben zeer bezorgd over deze nieuwe aanval op de vakbeweging en vraag om een onderzoek en bestraffing van de schuldigen. Ook vraag ik om maatregelen om de noodzakelijke maatregelen voor de veiligheid van de vakbondsmensen, zodat zij in vrijheid hun vakbondsrechten kunnen uitoefenen. Atentamente, CNV Internationaal steunt vakbondswerk in Guatemala, waar vakbondswerk een riskante zaak is en misdaden vaak niet bestraft worden. Meer nieuws van CNV Internationaal en hoe de wereld werkt is te vinden in de CNV Wereldnieuwsbrief 

Publicatiedatum 31 01 2008