DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Rabiatou wint Wereldvrouw-verkiezing

Nieuws

Reactie Afrika-strategie: Gelijkwaardige samenwerking beter verankeren

Lees meer
Met ruim driekwart van de stemmen achter haar naam, heeft de Afrikaanse Rabiatou Serah Diallo (55) uit Guinee de Wereldvrouw-verkiezing van CNV Internationaal gewonnen. Op woensdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, is de uitslag bekendgemaakt. Oftewel op de dag waarop stilgestaan wordt bij de resultaten die zijn bereikt op het gebied van emancipatie en gender-gelijkheid.

Puur en daadkrachtig
"Ik kies voor deze wereldvrouw, omdat ze zo puur en daadkrachtig overkomt", schreef een 35-jarige vrouw die meestemde in de verkiezing. Een ander schreef: "Een krachtige vrouw, die niet terugdeinst om haar vrouwelijke eigenschappen in te zetten in de mannenwereld." De afgelopen drie maanden kon er gestemd worden op vier kandidaat-Wereldvrouwen, via de De link met referentie: "7537" kon niet worden hersteld website van CNV Internationaal.Voorbeeldvrouw
De verkiezing is het eerste onderdeel van de campagne 'Wereldvrouwen', waarin CNV Internationaal op zoek is naar goede voorbeelden en oplossingen voor de nog altijd bestaande ongelijkheid tussen vrouwen en mannen op de werkvloer en binnen de vakbeweging. Oftewel: naar meer vrouwen aan de top. In totaal kwamen ruim 2.000 reacties binnen.

Publicatiedatum 08 03 2006