DonerenNieuwsbrief
HomeActueelAgenda

Verkiezingsdebat 'Nederland in de Wereld'

Op 22 november valt er weer wat te kiezen in Nederland! Dit is jouw kans om de politieke koers bijsturen en het aanbod is groot. Weet wat je stemt! Ook over de grens. Kom op 9 november naar het verkiezingsdebat ‘Nederland in de Wereld’ in de Jaarbeurs in Utrecht.

Is wat er in het buitenland gebeurt, te ver van jouw bed? Wat in het buitenland gebeurt, raakt jou ook. Door de oorlog in Oekraïne werd brandstof duurder. Je boodschappen komen overal vandaan. En afgelopen zomer stonden vakantiebestemmingen in brand, vanwege klimaatverandering. 

Wat jij stemt heeft ook gevolgen wereldwijd. De nieuwe coalitie bepaalt het buitenlandbeleid. Zorgen zij dat Nederlandse ingenieurs hun expertise in blijven zetten waar nodig, dat Nederlandse reddingswerkers paraat blijven staan bij rampen wereldwijd en dat Nederlandse bedrijven werkgelegenheid en economische groei in het buitenland blijven stimuleren?  Zorgen zij dat Nederlandse bedrijven mens en milieu voorop blijven zetten in hun productieketens, dat we onze uitstoot van broeikasgassen tegengaan en voorkomen zij het verdrinken van vluchtelingen in de Middellandse Zee?

Wat zijn de plannen van politieke partijen rondom geopolitiek en mensenrechten, handel en klimaat & energie? Staat het buitenland überhaupt op de agenda? Daar gaan de grootste partijen op 9 november over in debat. Kom ook!

  • Wat: Verkiezingsdebat ‘Nederland in de Wereld’
  • Wanneer: 9 november, 20:30
  • Waar: Progress zaal (Supernova), Media Plaza, de Jaarbeurs in Utrecht

Meld je hier aan!

Publicatiedatum 31 10 2023