DonerenNieuwsbrief
HomeActueelAgenda

HUMAN 2023: nieuwe EU Due Diligence regelgeving

Wil jij weten hoe je kunt voorkomen dat mensenrechten worden geschonden in jouw productieketens? En wil je de risico’s hiervan vroegtijdig kunnen signaleren en aanpakken? Meld je dan aan voor het jaarlijkse HUMAN seminar op 10 oktober. HUMAN is een jaarlijks terugkerend seminar van VBDO, EY en CNV Internationaal, met dit jaar ook bijdragen van ABN AMRO en Corbion.

Implicaties voor bedrijven en investeerders 

Het Europees parlement is het begin juni dit jaar eens geworden over de Corporate Sustainability Due Dilligence Directive (CSDDD). Deze regelgeving vereist dat bedrijven die onder de richtlijn vallen, due diligence uitvoeren op en verantwoordelijkheid nemen voor mensenrechtenschendingen en milieuschade in hun wereldwijde waardeketens. Tijdens dit seminar gaan we dieper in op de nieuwe regelgeving en wat de mogelijke implicaties hiervan zijn voor bedrijven en investeerders. 

CSDD en stakeholder engagement

 

CNV Internationaal organiseert een break-out sessie over 'CSDDD and stakeholder engagement - the role of trade unions in the due dilligence process'. 

Het doet van deze sessie is om bedrijven die het lastig vinden om stakeholders te betrekken, te adviseren aan de hand van concrete voorbeelden. 

We laten zien hoe een constructieve dialoog met vakbonden het Human Rights Due Dilligence proces in uw toeleveringsketen kan ondersteunen, vooral als het gaat om verbetering van de arbeidsrechten in uw toeleveringsketen. 

Voor meer informatie over het programma en de workshops en om aan te melden klik hier

Publicatiedatum 14 09 2023